Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Anorganicky vázaný Se a kmín kořenný (Carum carvi) v dietě pomalu rostoucích kuřat
Burian, Tomáš
Diplomová práce se zabývá anorganicky vázaným selenem a kmínem kořenným v dietě pomalu rostoucích kuřat. Práce je rozdělena na dvě části – část teoretickou a část praktickou. V rámci teoretické části je zpracována problematika týkající se anatomie trávicího traktu kura domácího, výživy a krmení pomalu rostoucích kuřat, dále se věnuje selenu ve výživě brojlerů, a nakonec kmínu kořennému (Carum Carvi) v dietách zvířat. Praktická část diplomové práce se pak zabývá pokusem, jež byl proveden na 144 pomalu rostoucích kohoutcích hybridního plemene Hubbard JA 57 A. Tito brojleři byli rozděleni na 4 skupiny podle přídavku složek do krmiva. První skupina (n=36) byla kontrolní a neměla žádné aditivum v dietě. Druhá skupina (n=36) měla v krmné směsi přídavek 0,4 mg/kg anorganicky vázaného selenu. Třetí skupina (n=36) měla selen doplněný o 1 % kmínu kořenného. Krmná dávka čtvrté skupiny (n=36)obsahovala pouze přídavek 1 % kmínu kořenného. Cílem bylo je zkoumat vliv anorganicky vázaného selenu a kmínu kořenného na spotřebu krmiva, konverzi krmiva, hmotnosti zvířat během výkrmu i na jeho konci, výtěžnost jatečně upraveného těla a jeho hlavních výsekových částí, obsahu selenu v krevní plazmě a v též biochemické parametry krve. Z uvedených výsledků je patrné, že vliv přidání selenu a kmínu kořenného do krmné směsi brojlerovým kuřatům, nebyl statisticky prokázán (P>0,05) ve spotřebě krmiva, konverzi krmiva, hmotnosti kuřat, jatečné výtěžnosti jatečně upraveného těla a hlavních výsekových částí a v biochemických parametrech krve. Naopak byl statisticky prokázán (P<0,05) vliv přídavku anorganického selenu na skupiny oproti skupinám bez tohoto přídavku.
Vnější faktory působící na výkrm brojlerových kuřat
Taláková, Viktorie
Bakalářská práce pojednává o jednotlivých faktorech, které vstupují do procesu výkrmu brojlerů. Práce pokrývá historii chovu brojlerů až po současnost, přičemž jsou představeni nejdůležitější současní zástupci masných hybridů – Ross 308 a Cobb 500. Jsou uvedeny statistické údaje týkající se aktuální produkce i spotřeby kuřecího masa v České republice a ve světě. Dále jsou zmíněny vnitřní faktory ovlivňující výkrm brojlerových kuřat. V hlavní části práce jsou zkoumány nejdůležitější vnější faktory a jejich souvislost s růstem vykrmovaných kuřat. Dále je v hlavní části hodnocena souvislost mezi koncentrací kuřat na hale a jejich welfare. Závěrem jsou pak jednotlivé faktory zhodnoceny z hlediska jejich vlivu na výkrm. Mezi nejpodstatnější faktory patří čistota a desinfekce haly, krmivo, voda, mikroklima, stelivo a koncentrace kuřat na hale. Na celkových nákladech se nejvíce podílí spotřeba krmiva.
Hmyz – složka krmiv pro drůbež: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Konečný, Lukáš
Bakalářská práce se zabývá hmyzem, jakožto složkou potravy drůbeže z ekonomického a marketingového hlediska. Práce je rozdělena na dvě části, tj. literární rešerše, která zahrnuje historii, legislativu, odborné články a studie zabývající se problematikou hmyzu v krmivech pro drůbež. V druhé části se budeme věnovat hmyzím krmivům společnosti Underground Food, průzkumu trhu, vyhledávání dalších hmyzích krmiv pro drůbež a porovnání cen těchto krmiv obsahující hmyzí složku. V závěru je navrhnuta marketingová strategie s cílem zviditelnit krmiva drůbeže s obsahem hmyzu.
Detekce krmiv s genově manipulovanými organizmy u kuřat
VRABCOVÁ, Petra
Cíl této studie je potvrdit či vyvrátit, zda je možný přenos transgenu z krmiva obsahující geneticky modifikovaný org. do krve kuřat. Kuřata byla krmena krmivem obsahujícím RounduReady sóju a Bt- kukuřici (MON810). DNA byla izolována z plné krve testovaných kuřat. PCR s primery pro růstový hormon byla provedena pro kontrolu izolace. Následovala PCR pro odhalení fragmentu pro gen lektin ze sóji a HMG genu z kukuřice.Fragmenty ze sójové DNA a kukuřičné DNA byly nalezeny.Následovala reakce pro odhalení transgenního fragmentu RounduReady sóji a Bt- kukuřice (MON810), které byly také pozitivní.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.